Onze Club

GSV Be Quick, een vereniging met een rijk verleden, diep geworteld in de Bergense samenleving, en met een duidelijke toekomst.

De vereniging werd opgericht op 5 maart 1927. Eerst als onderdeel van de voetbalvereniging GeelZwart (het latere BSV) maar korte tijd later "op eigen benen" want voetbal en gymnastiek hebben tenslotte niet zoveel met elkaar te maken. GSV Be Quick heeft door de jaren heen een flink deel van de Bergense jeugd als lid ingeschreven. Daarmee werd de aanzet gegeven voor de lichamelijke opvoeding van veel Bergense jongeren en voor de volwassenen was het zaak die opgebouwde conditie ook te onderhouden. Heel veel jeugdleden zijn nu, als volwassene, nog steeds lid van de vereniging en bezoeken de conditietraining die voor "ouderen" wordt georganiseerd.

Natuurlijk is er heel veel veranderd tussen 1927 en nu. Niet alleen de samenleving ontwikkelde zich verder, met alle positieve en negatieve gevolgen van dien, maar ook het "verenigingsleven" van de 21ste eeuw is niet meer te vergelijken met "toen". Zonder televisie, met beperkt radio, zonder internet en verre buitenlandse bestemmingen speelde veel van het dagelijks leven zich in en om de dorpen af, en was de bevolking actief in legio verenigingen en clubs. In haar rijke historie kent GSV Be Quick bestuursleden die meer dan 40 jaar actief bleven in de vereniging. Ook het vinden van vrijwilligers voor de organisatie van wedstrijden en andere evenementen was in die jaren minder problematisch dan vandaag de dag helaas. Toch blijft GSV Be Quick een vereniging met toekomst.

GSV Be Quick heeft een gevarieerd aanbod voor de allerjongsten en de wat oudere jeugd, op alle denkbare niveaus en niet alleen met recreatief gymnastiek, maar ook met turnen in de keurploeg en Streetdance. Daarnaast organiseert de vereniging andere ‘moderne’ bewegingsvarianten. Zeer regelmatig timmert de vereniging aan de weg met bezigheden en kleine feestjes voor de jeugd. Los van de Onderlinge Wedstrijd en de Springwedstrijd voor recreanten, wordt de komst van de Goedheiligman met zijn Pieten gevierd, zijn er grote wervelende optredens in de Jubileumjaren… Er wordt van alles georganiseerd om voldoende geld binnen te halen voor de financiering van de activiteiten (Grote Club Actie, werving van sponsors en adverteerders, het RABO-fonds via de Sportraad BES, (voormalige) DEEN actie enz. enz.)

GSV Be Quick is met ruim 96 jaar een nog jonge, actieve vereniging !

Wij bedanken onze sponsors voor hun betrokkenheid bij onze club.